Lisää virtaa lomalta

Yrittäjyys ei tarkoita sitä, että töiholiday phototä pitäisi paiskia 24/7 vuoden ympäri. On melko varma tapa sössiä sosiaaliset suhteensa sillä, että työ on koko elämä. Tietysti työtä tekee mielellään kun se antaa paljon, mutta jokainen tarvitsee lepoa ja hengähtämistä. On tärkeää osata välillä nollata.

”Tutkimusten mukaan parhaiten jaksavat yrittäjät, jotka viettävät riittävästi vapaa-aikaa ja juhlistavat onnistumisia.” – Jukka Welling, yhteysjohtaja, Ilmarinen

Viikkokin tekee ihmeitä. Siinä ehtii ottaa rennosti, mutta sen verran lyhyt aika viikko on, että tuskin tapahtuu mitään korvaamatonta. Lomaa ei tietenkään tarvitse viettää juuri kesällä, vaan yrittäjän ihanaan vapauteen kuuluu myös loma-ajan valinta. Kaikille ei myöskään sovi pitkä loma, vaan minilomat vähän useammin – kukin tavallaan.

Laita vastaaja päälle puhelimeen ja sähköpostiin. Ulkoista tehtäviä tarvittaessa. Tiedota olevasi lomalla. Huolehdi yrityksen maksuliikenteestä, niin maksamattomia laskuja ei tarvitse miettiä. Anna itsellesi lupa olla vaan. Jos työasiat pyörivät mielessä, pyri tietoisesti keskittämään ajatukset muihin asioihin. Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Niin minäkin teen ja jään kahden viikon lomalle. Hyvää kesää! Ota aikaa itsellesi – tulet huomaamaan, että omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa.

– Mari Peltola, yrittäjä

Kuva: eJessica Bee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Website Protected by Spam Master